Dis.Cover Technologie

Met de Dis.Cover Technology ontwikkelden we voor U een best-practice alternatief voor de klassieke tiltechniek, waarbij men gebruik maakt van onderhoud eisende bouten en de schadegevoelige schroefdraad in gronddeksels en andere toepassingen.

UIT DE PRAKTIJK ...

Ieder met praktijkervaring weet dat het gebruik van bouten en schroefdraad op niveau van het grondoppervlak een kwetsbaar gegeven blijft:

 • De bouten komen vast te zitten door het niet navolgen van onderhouds- en/of installatievoorschriften, met onder andere contactcorrosie tot gevolg.
 • De bouten gaan verloren of zijn het voorwerp van vandalisme, waardoor de schroefdraad in contact kom met voor het materiaal toxisch omgevingsvuil en/of agressieve stoffen.
 • De schroefdraad wordt beschadigd door onzorgvuldig gebruik van de schroeven en/of schroefsleutel.
   

DE OPLOSSING ...

Met onze Dis.CoverTechnology ® brengen we een nieuwe tiltechniek, waarbij de combinatie van een

 • magneetgevoelige tilpen (inox 1.4057)
 • een ergonomisch tiltouw
 • en een magneet

de onderhoud-eisende bout en de schadegevoelige schroefdraad in gronddeksels en andere toepassingen overbodig maken.

KERNEIGENSCHAPPEN:
 

 • (Contact)corrosie-veilig
 • Schadebestendig
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Verlies- & vandalisme-veilig
 • Esthetisch

 

 

DE DIS.COVER TILPEN ...

 

... IS CORROSIEBESTENDIG

Deze pen is vervaardigd uit inox 1.4057 met volgende materiaaleigenschappen

 • Martensitische inox is magnetisch, veredeld, en heeft een hoge sterkte (ook bij lage temperaturen).
 • Deze metaalsoort is bestand tegen contactcorrosie, en is uitermate geschikt voor veeleisende structurele onderdelen die goed moeten bestand zijn tegen (contact)corrosie.
 • Deze inox wordt gebruikt voor constructieonderdelen voor de levensmiddelenindustrie en de machinebouw; zij voldoet dus aan de strengste normen

... KAN NIET BLOKKEREN

 • De EPDM-rubber aan de top van de tilpenkop sluit het tilelement volledig af.
 • De kop van de pen is conisch zodat ze bijzonder vlot kan getild worden, ook wanneer de rubberen ring bijvoorbeeld door vandalisme zou zijn verwijderd, en er zo vooralsnog vuil in de koker van het tilelement zou zijn gekomen.
 • Bovendien is er aan de zijkant van het binnenkader (onder de sticker) ook een spoelopening voorzien waardoor de gebruiker toegang krijgt tot het tilelement. Het Yucon profiel van het kader laat de gebruiker immers toe, om in noodgevallen, de binnenkuip ook uit het buitenkader te lichten.

... HET TILELEMENT IS VANDALISME-VEILIG

De tilpen ligt, in tegenstelling tot een bout, verankerd in het tilinstrument en kan niet verwijderd worden. In het meest onwaarschijnlijke geval van doelgericht vandalisme, kan het tilelement, in tegenstelling tot de klassieke gronddeksels, afzonderlijk hersteld worden. Door te werken met een open tilelement heeft men toegang tot dit onderdeel en kan men een tilpen vervangen.

... WORDT IN DE MARKT ALS EEN MEERWAARDE OP ESTHETISCH VLAK ERVAREN

De bouten hebben, of een zaagsnede, of een inbus waarbij op deze laatste al dan niet een plastieken kap wordt geplaatst.
De kop van de Dis.Cover tilpen vertoont noch een zaagsnede, noch een inbusvorm, en komt gelijk te liggen met het oppervlak van het tilelement.
De plastieken kapjes, die vaak geen lang leven beschoren zijn, worden door deze innovatie overbodig.

 

HET TILINSTRUMENT

De Yucon Ergonomic is een tiltouw dat door haar ontwerp de gebruiker toelaat om het deksel op een voor de rug vriendelijke manier te tillen. Het geheel van het tiltouw, de verbindingsring en de musketon (Yucon Ergonomic Plus) werd uitvoerig getest in de universitaire omgeving van Gent en draagt makkelijk 250kg.

DE WERKWIJZE:
 

1. Plaats de magneet op de tilpen
 

2.Til de tilpen middels de magneet zodat het tiloog vrijkomt
 

3.Door de magneet verticaal te plaatsen blijft het oog op de ideale hoogte
 

4. Hierdoor kan je makkelijk de musketon van de Yucon Ergonomic Plus vastklikken

 

U begrijpt meteen dat men door deze innovatieve techniek, een gronddeksel (putdeksel) ook probleemloos aansluitend op een (muur)wand kan installeren.
Dit in tegenstelling tot tiltechnieken die gebruik maken van een T-sleutel (met schroefdraad)

 

Voor meer info over deze best-practice techniek verwijzen wij U graag naar ons aantrekkelijk productoverzicht.
Daar, op niveau van de productkaarten, kan U niet alleen terecht voor extra technische input (tekeningen, materiaalfiche) , maar ook voor leuke praktijkvoorbeelden (beeldmateriaal).

Deze techniek geniet internationale bescherming, zoals bepaald door de regelgeving omtrent 'Intellectueel Eigendomsrecht'. Inbreuken op deze wetgeving kan U ook melden aan onze octrooigemachtigde 'Brants & Patents', met hoofdzetel in Gent (België)

Blog overview